Dachshund

Dachshund hunderaser. Dachshund er først og fremst en jakthund, men benyttes også i stor grad som selskapshund.

Dachshund, hundeaser, dachshund

Dachshund: Lær om rasehunden Dachshund her.

18. mai 2024 av 🐶 Rasehunder / Dachshunder

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Dachshund er først og fremst en jakthund, men benyttes også i stor grad som selskapshund. Bittstatistikk fra Norge viser at den troner øverst på listen. Dette er en lav hund med mentaliteten til en større fuglehund. Til tross for de små beina kan den følge jegeren på lange turer i skog, mark og fjell. Dachshund blir gruppert som dachshund (egen seksjon kun for disse hundene) i FCI sin klassifisering. Dachshund er gjerne uproblematisk i forhold til andre hunder. Rasen har noen helseproblemer, spesielt i forbindelse med diabetes derfor bør man være meget bevisst på kostholdet og mosjon om man anskaffer seg en slik hund. Kan leve i 12 til 15 år. Dachshund kommer fra Tyskland.

Jeger1 skriver:

Det finnes mange raser av datachhund. Dachsen er liten av vekst, men robust, tøff og pågående som få. De er kjent for å kunne være strie å håndtere, selvstendige i sin væremåte og ofte dominante overfor andre hunder og dyr. Den langhårede varianten regnes gjerne som den beste familiehunden, uten at man kan slå fast noe slikt annet enn på et generelt grunnlag. Alle variantene trenger såvel fysiske som psykiske utfordringer for å trives godt.

Magnus skriver:

Dachshund.Fin hunderase som jeg godt kunne hatt. Vil ha en dachshund hvis vi klarer å bli enige her i familien da. Hvor mange timer i uka må man bruke på turer med denne rasen?

Magnus skriver:

pølsehunden er en fanstaktisk vakt hund den har en veldig god hørsel det blir ikke så stor kan være aggressiv noe som kan være bra anbefaler Dachshund

Jakob skriver:

Dachshund eier . Forrykt rase slik jeg ser det Mye bra kan sies om dachshund. De er nesten alltid fine hunder. Kan være litt reservert ...

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]