Artikler om hund

Hunderase-kategorier

Hunderaser delt inn i kategorier

Hunderaser deles ofte inn i forskjellige kategorier etter bestemte egenskaper. For eksempel har vi brukshunder som gjeterhunder og jakthunder, samt selskapshunder og en rekke andre kategorier. Oversikten får du her.

Kjøpe hund/valp

Kjøpe hund: Tips ved kjøp av valper

Skal du kjøpe hund? Da har du sikkert tenkt mye allerede, men her er noen gode tips til deg som skal kjøpe hund eller få en hundevalp.

Hundenavn

Hundenavn: Finn navn til hunden / valpen din

Det er ikke alltid like lett å velge navn til hunden. Her er noen populære hundenavn til valpen (eller kanskje er det en voksen omplasseringshund eller annet?).

Førstegangseier av hund

Førstegangseier av hund?

Skal du anskaffe en hund for første gang? Dersom du er førstegangseier av hund og tenker på å få en valp eller kanskje en voksen hund hjem, så må du være klar over konsekvensene.

Hundebitt

Hundebitt: Har du blitt bitt av hund

Dersom man blir bitt av hund, hva skal man gjøre? Hva kunne man gjort for å unngå å bli bitt til å begynne med?

Hunder kan lese ditt ansiktsuttrykk

Hunder kan lese ditt ansiktsuttrykk

Ulver og sjimpanser kan ikke lese menneskers ansitskuttrykk, men det kan hunder.

Farlig mat for hund

Farlig mat for hund

Tenk deg godt om før du gir hunden din visse typer mat. Den maten mennesker spiser kan nemlig være svært farlig, livstruende og dødelig for hunder.

Hund voktet eierens grav i 14 år

Hund voktet eierens grav i 14 år

Hunden Greyfriars Bobby ble et kjent symbol på lojalitet i Storbritannia på 1800-tallet på grunn av denne utrolige historien.

Hund var sauebonde

Hund var selvstendig sauebonde i 2 år

Gjeterhunder er generelt svært intelligente, og border collie blir av mange regnet som den mest intelligente hunderasen. Her er en historie om en gjeterhund som overgår det meste.

Hunder, mennesker, aper

Hunder ligner mer på mennesker enn sjimpanser

Sjimpanser deler flere av våre gener, men hunder har levd så lenge sammen med mennesker at de nå fungerer som en modell for å forstå sosial atferd hos mennesker.

Muskelhunder

Hund med store muskler

Noen hunder er rett og slett fantastiske, slik som denne Whippet hunden med store muskler.

Hunder på toget

Hunder på toget

Å reise med hund er en ting, men hunder som reiser med toget selv er noe annet. Russiske vitenskapsmenn hevder at løshundene i Moskova har blitt mye smartere. De tar gjerne t-banen hver morgen for å komme fra A til B.

Dyreplageri av hund

Kunst eller dyreplageri?

Guillermo Habacuc Vargas betalte to barn for å fange inn en hund fra gatene. Deretter lenket han fast hunden og brukte den som "kunst".

Allergivennlige hunder

Allergivennlig hund finnes ikke

Er du allergisk mot hund? Hvis du likevel ønsker deg hund og tror at løsningen er en allergivennlig nakenhund, må du lese denne artikkelen.

Verdens største hund

Verdens største hund?

Verdens største hund er like stor som en hest - i hvert fall om vi skal vi dømme etter bildene på internett. Så var det det da, de bildene på internett.