Forum om hunder og raser

I vårt hundeforum kan du diskutere alt om hunder og raser. Bruk dette diskusjonsforum til alt fra spørsmål om lydighet og valper, til å dele erfaringer eller generelt hundeprat. Åpent hundeforum (krever ingen registrering) og passer for alle som er interessert i hunder.

hundeforum, hunder, diskusjonsforum, forumet, hundeforum

Hundeforum: Forum om hunder og raser.

25. mai 2024 av 🐶 Rasehunder / Rasehunder

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Velkommen til vårt hundeforum. Her kan du sende inn spørsmål om hunder og hunderaser, få svar på det du lurer på, og delta i diskusjoner om hund og hundehold. Bruk gjerne også forumet til å dele egne erfaringer og historier om hunder, eller dele din kunnskap om de firbente.

Diskusjonsforum

Velg et underforum for å begynne:

  • Forum om hunderaser
  • Forum om lydighet, dressur og trening
  • Forum om valper
  • Generelt hundesnakk

Ingen spørsmål er for dumme i vårt forum.

Vårt eneste krav til de som bruker vårt forum er at man respekterer hverandre. Du må gjerne komme med spørsmål som har blitt besvart hundre ganger før.

Mange spørsmål i hundeforum på nett er gjengangere: Hva kan hunder ikke spise? Hvordan gjøre valpen stueren? Hva skal hunden hete? Hvilken rase passer best for meg? Hvilken rase vil dere anbefale av rase X og rase Y? Slike spørsmål finnes det mange av rundt om på nettet, men det betyr ikke at man ikke skal bringe opp igjen disse spørsmålene. Flere svar om de samme spørsmålene gir bredde i debatten, og man får flere perspektiv. Ikke vær redd for å komme med spørsmål som har blitt besvart hundre ganger før. Du kan få nye perspektiv, og ikke minst vil du kunne få svar som er tilpasset akkurat ditt spørsmål, og ikke ett spørsmål som bare er nesten likt det du har.

Reklame er generelt ikke tillatt, men dersom produkter eller tjenester er relevant i forhold til det diskusjonen omhandler, vil vi likevel akseptere det.

Du kan diskutere konkrete temaer som lydighet, valper eller hunderaser, eller om du ikke vet hvilken kategori ditt innlegg passer best i, kan du helt enkelt poste innlegget i underforumet Hundeprat.

Debatt om lydighetstrening

Forumet om lydighet og dressur er tilrettelagt deg som ønsker å skrive om hvordan man trener sine hunder. Her kan du starte debattinnlegg om alt fra hvordan man lærer en hund til å sitte, til klikkertrening, generell lydighetstrening og annet. Dette er også et egnet forum for den som ønsker å diskutere hunder som skal brukes til til forskjelige oppgaver, enten det er som gjeterhund, politihund, førerhund, vakthund eller andre typer brukshunder.

Diskutere brukshunder, jakthunder, gjeterhunder og tjenestehunder

I forumet nevnt over kan du diskutere alle typer brukshunder, og hvordan man skal trene disse hundene. Skal du kanskje bruke hunden til jakt? Eller har du spørsmål i forhold til tjenestehunder? Vi vet at det er mye erfaringer i de forskjellige miljøene, og har valgt å ikke dele forumene videre inn i seksjoner basert på de forskjellige oppgavene. Du finner altså ikke et eget forum kun for jakthunder, og ett annet for gjeterhunder, og så videre. I stedet har vi valgt å lage et litt bredere forum som omfavner alt som har med trening av hunder å gjøre. Dette gir et mangfold i debatten, og de som trener med jakthunder kan kanskje ha verdifulle bidrag til de som arbeider med politihunder, og vice versa.

Ingen registrering nødvendig for å skrive i forumet.

Du behøver ikke registrere deg som bruker, dele din e-post, opprette konto eller gå igjennom andre prosedyrer for å delta i forumet.

Du er anonym hos oss. Det vil si, du trenger ikke oppgi dine personalia for å delta i debatten. Med mindre du skriver inn navnet ditt, vil du altså forbli en anonym brukere på dette forumet, men husk samtidig at all aktivitet du gjør på internett lett kan spores tilbake til deg dersom aktiviteten tilsier at det er nødvendig, og dette gjelder uavhengig av hvilken nettside eller forum du benytter. Mobbing og ulovlige aktiviteter i forumet er selvsagt ikke tillatt i forumet, og slike innlegg vil bli fjernet så fort vi oppdager eller blir gjort oppmerksomme på disse.

Forum om hunderaser

Det finnes flere hundre forskjellige hunderaser i Norge. Du kan lese mer om de forskjellige rasene her på Rasehunder.com, eller du kan skrive spørsmål og få svar, eller dele dine kunnskaper ved å benytte vårt forum om hunderaser.

Husk også at du kan delta i debatten om den enkelte hunderase, og legge inn dine egne erfaringer om bestemte raser. Bruk hjemmesiden på Rasehunder.com og finn den rasen du ønsker å skrive om. Deretter kan du lage et innlegg og dele dine egne erfaringer om nettopp den rasen du kjenner best.

Gjest skriver:

vakre mops valper til salgs.De heter Smokey og Bandit og er utrolig sosiale og tøffe. De vokser opp sammen med barn,andre hunder og katter. Begge har saksebitt. De er ikke av den typen som skjelver og er usikker. De løper rett bort til ukjente ting og undersøker dem. Veldig frem på og tøff. Lovende valper med fine linjer, og unike farger.Mor og far kan man få hilse på her. Helsesjekkede foreldre. Leverings klare etter fylte 8 uker. Vi er medlem av Norsk kennel klubb og Norsk Mops klubb. De får med seg : * stamtavle i nkk * er Vaksinert * helseattest * Chippet * Valpepakke * Teppe med lukt av mamma. * Leke * Halsbånd * Er ormekur behandlet 4 ganger

Gjest skriver:

Ønsker meg en hund.Jeg ønsker å få vite hvilken hund jeg burde kjøpe. Jeg vil ha en hund som jeg kan ta med på løpetur/gåtur og som er lydig av seg. En hund som bjeffer lite av seg og som er koselig å ha rundt familie og venner. Jeg har tenkt på en slags "lassie" hund, men har veldig lite peiling på hunder.

Gjest skriver:

Svar.Svar til "ønsker meg en hund" da anbefaler jeg at du leser om de forskjellige hunderasene, hva en hund krever osv. Finnes mange hundebøker du kan låne feks på biblioteket. Bjeffing er hundens språk, og det kan du ikke komme foruten. Høres ut som du bør styre unna spisshundgruppen, da spisshunder er kjent for å lage en del lyd. Hvor lydig hunden blir, er opp til deg, hvor mye du gidder å legge i lydighetstreningen. Lassie er for øvrig en Amerikansk langhåret Collie. Igjen: les hundebøker og besøk gjerne oppdrettere. Svar til "jeg ønsker å kjøpe meg en liten hund": Du kan kjøpe den perfekte hunden for deg på ringo.no. Hehe, neida. Men det høres ut som du trenger å sette deg inn i hva en hund er. Når du skaffer deg en valp, bør du bere hjemme med den i mange uker før den kan være alene. Om du vil ha en hund som ikke krever mye mosjon, vil jeg anbefale deg å se på hundene i gruppe 9, selskapshundene. Les hundebøker!

Aussie skriver:

Vil ha en hund, elsker hunder, alltid gjort Og nå kan jeg endelig skaffe meg min egen.Hei. Vi har veldig lyst på hund, men er usikker på hvordan vi skal gjøre det mtp rase. Vi har veldig lyst på en Australian Shepherd. Men verken jeg eller kjæresten min har erfaring med å trene opp en hund, eller håndtere en. Jeg har vokst opp med hund tidligere, men jeg har ikke hatt ansvar for dem. Vi har også veldig lyst på en Yorkshire Terrier, og planen var egentlig å skaffe denne først, så vente ett til to år før vi skaffet en Australian Shepherd. (Da vi er første gangs hundeeiere høres det veldig skummelt ut med en hund som krever så mye som en Australian Shepherd gjør, derfor ville vi ta det i denne rekkefølgen) Men i det siste har vi lekt litt med tanken på å skaffe Australian Shepherd først. Rett og slett fordi det ser ut som helt fantastiske hunder. Jeg har ønske om å prøve meg i agility (aldri prøvd) og lydighetstrening (aldri prøvd) og da fungere en aussie veldig godt. Jeg sitter med veldig mye kunnskap om hvordan å trene en hund, og har lest mye om aussien. Men det forandrer likevel ikke det faktum at jeg faktisk er første gangs hundeeier, og jeg ønsker ikke å gjøre noe feil med en aussie som krever såpass mye. Har dere noen tips? Tror dere en yorkie og aussie går godt sammen? Hvordan tror dere det blir om vi skaffer oss en aussie med en gang, og kanskje en yorkie senere? Vi har veldig lyst på begge rasene, men om vi skal velge kun EN, så er det en aussie vi begge har aller mest lyst på.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]