Irsk setter

Irsk setter hunderaser. Irsk setter benyttes nesten utelukkende til fuglejakt, men kan selvfølgelig også benyttes til jakt på andre dyr selv om det ikke er her den utmerker seg mest.

Irsk setter, hunderaser, irsk, setter

Irsk setter: Les om hunderasen Irsk setter her.

18. mai 2024 av 🐶 Rasehunder / Fuglehunder

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Irsk setter benyttes nesten utelukkende til fuglejakt, men kan selvfølgelig også benyttes til jakt på andre dyr selv om det ikke er her den utmerker seg mest. Som fuglehund er det få som kan måle seg med den irske setteren og dens evne til å lokalisere fugler i terrenget. En favoritt blant jegere i Norge såvel som i Europa for øvrig. Irsk setter blir gruppert i kategorien britiske settere i FCI sin klassifisering. Irsk setter er for det meste vennligsinnet ovenfor andre hunder. Disse hundene er kjent for å være vennlig av natur, men dog ikke på nivå med for eksempel labrador retriever. Må ha relativt mye mosjon for å holde seg i form. Irsk setter har en sjarmerende og litt leken personlighet, spesielt som valp. Kan utvikle HD. En rase som lettere får hjerteproblemer enn mange andre hunderaser. Vanlig levealder er 11 til 15 år. Irsk setter ble først avlet i Irland.

jeger1 skriver:

Den beste fuglehunden! Du finner ingen mer trofast og lojal fuglehund enn irsk setter. De er lett å trene opp, og gjør en god jobb til fuglejakt i fjellet

Christian skriver:

Irsk setter.Fin hunderase som jeg godt kunne hatt. Vil ha en irsk setter hvis vi ikke må vente så alt for lenge på valper. Hva er det mest positive og negative med denne rasen?

Mathias skriver:

Irsk setter tips . Overlegen rase. Kan brukes til litt av hvert, og mye bra kan sies om irsk setter:-) I hvert fall medgjørelige rasehunder. Må håndteres med en myk hånd og en hunderase som kan anbefales.

Gjest skriver:

irsk setter en topp fuglehund.Irsk setter, er en fysisk og mental bra hund, det er viktig å se på linjene til foreldrene. Per

Alec skriver:

bra hund.Ser veldig mange sier at Irsk setter er striere enn andre setter hunder, min oppfatning er at det ikke er så stor forskjell mellom rasene, det er større forskjell mellom inndivdiene i rasene. Jeg mener at Irsk setter er en mere allsidig hund enn sine andre settere og er litt barskere, har hatt både gs es og is. Dette er en rase som elsker å bli inkludert i familien og har stor personlighet, den trenger en del mosjon, men hvem har ikke gått av å komme seg opp av sofaen og ut på tur. håper dette hjelper dere som er ute etter is og ikke har hatt det før. husk at valpekullet bør være godkjent av nisk.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]