Dalmatiner

Dalmatiner hunderaser. Dalmatiner blir av FCI plassert i gruppen for jakthunder.

Dalmatiner, hunderaser, rasehunder, dalmatiner

Dalmatiner: Lær om hunderasen Dalmatiner her.

28. mai 2024 av 🐶 Rasehunder / Jakthunder

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Dalmatiner blir av FCI plassert i gruppen for jakthunder. Har HD-problemer. Levealder fra 10 til 12 år. Dalmatiner ble skapt i Kroatia.

Nils skriver:

Jeg har hørt noe om at dalmatiner er lite barnevennlige? Synes dette er spennende hunder, men det jeg har hørt fra ymse hold gjør meg skeptisk: De har lett for å bite, er aggressive mot fremmede, vanskelig å dressere, og er vanskeligere å få husrene enn andre hunderaser. Stemmer noe av dette i det hele tatt, eller er det bare jeg som har fått feil informasjon? Ønsker tilbakemeldinger fra andre som har dalmatiner på dette...

June skriver:

Jeg vokste opp med Dalmatiner og har hatt rasen også i voksen alder. Jeg syntes av egen erfaring at denne rasen ikke er så heldig i lag med små barn- men her er det nok store individuelle forskjeller. De krever mye fysisk og mental stimuli og er "broren til eselet". De er nydelige hunder med stor personlighet og man klarer ikke å ikke bli betatt av de:-) Fantastiske hunder! Men sjekk litt rundt med ulike oppdrettere. De kan definitivt svare deg:-)

Petter skriver:

Dalmatiner.Ønsker meg gjerne en dalmatiner om jeg skal ha hund i det hele tatt da. Noen som kan anbefale denne rasen?

Oliver skriver:

Dalmatiner rasen . Fortryllende rase. Har en del erfaringer med dalmatiner.. De er smarte familiedyr. Kan bli nervøs om den ikke blir sosialisert tidlig men er vel forskjellig fra hvilken hund det er.

Gjest skriver:

Verdens beste hund.Jeg har vokst opp med dalmatiner og har en selv nå,kjøpte da to av barna mine var små og jeg gravid med yngste. Etter min og våre meninger, er det de snilleste hundene jeg har vært borti,utrolig barnevennlig,snille,rolige og utrolig lett å oppdra.Og har ALDRI vist tegn på agrisivitet.Litt for kosette,så vi koser masse! Ja,de krever turer/mosjon for å ikke bli tjukk, men det gjelder også andre hunderaser. Så de som sier dalmatinere har lett for å bite, og ikke barnevennlig, vet ikke hva de snakker om!Så jeg/vi blir å kjøpe ny dalmatiner igjen.Dalmatinerne våre var husrene i alder av 4 mnd...så er det sent, så vet ikke jeg hva som er normalt å bli husren. Er man gode og snille og gir hunden mat, drikke, kos og turer, har du verdens beste venn! :-)

Gjest skriver:

Dalmatiner💗.Om du liker fart og spenning er dalmatineren en hund for deg,maken til eksplosiv energi skal en lete lenge etter,hatt min som enmannshund I 8 år før fruen og ei energibombe av en toåring flyttet inn..hunden elsker hun, og herjer jeg med jentungen kommer bikkja og sier ifra at en skal være snill ,ved å ule og bjeffe til vi gir oss😂 og kos,herreguuud for en kosegris:)

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]