Spansk mynde

Spansk mynde hunderaser. Spansk mynde er en hurtig hunderase med skarpt syn, og har blitt benyttet i harejakt.

Spansk mynde, hunder, spansk, mynde

Spansk mynde: Les mer om hunderasen Spansk mynde her.

18. mai 2024 av 🐶 Rasehunder / Mynde hunderaser

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Spansk mynde er en hurtig hunderase med skarpt syn, og har blitt benyttet i harejakt. I dag er jakt med mynder ansett som uetisk (på nivå med sibirske huskyer som rømmer fra hundegården for å jakte på rådyr i skogen). Jaktmetoden blir ansett som inhuman og derfor ikke like utbredt som tidligere, men det finnes fortsatt jegere som benyhtter den spanske mynden til jakt. Før man hadde skytevåpen var myndehundene verdifulle jakthunder, men etter at menneskene utviklet våpen for jakt ble myndene mindre viktige. I Nord-vestlige Afrika er imidlertid myndehunder fortsatt benyttet som jakthunder. Spansk mynde defineres i FCI som korthårede mynder. Disse hundene tåler kulde ganske dårlig. Spansk mynde er fra Spania.

Arild skriver:

Spansk mynde innlegg . Simulert hunderase! Flott rase man kan skrive mye om, jeg har selv erfaringer med spansk mynde. Her har du noen veldig elskelige rasehunder! Litt egenrådig og passer meg perfekt.

Jakob skriver:

Spansk mynde.Ja, jeg ønsker meg en spansk mynde men må nok lære meg litt mer om denne rasen først. Kan noen anbefale meg en slik rasehund? Er ikke vant med hunder fra før.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]