Allergivennlig hund finnes ikke

Er du allergisk mot hund? Hvis du likevel ønsker deg hund og tror at løsningen er en allergivennlig nakenhund, må du lese denne artikkelen.

allergivennlig

Nakenhunder er ikke allergivennlige slik enkelte tror.

25. mai 2024 av 🐶 Rasehunder / Artikler om hund

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Nakenhunder er hunder uten pels, eller eventuelt med svært lite hår på kroppen.

Hunder uten pels, eller med lite hår, har et dominant eller recessivt gen som medfører at de ikke får pels på kroppen slik andre hunder får.

10 pussige fakta om nakenhunder

Her er noen fakta om nakenhunder som du kanskje ikke visste om før:

 1. Ikke alle nakenhunder er "nakne". I et kull med nakenhunder er bare 2/3 hårløse. Noen får pels slik som alle andre hunder.
 2. Blir solbrent. Nakenhunder bør bruke solkrem for ikke å bli solbrent (man bør konultere veterinær eller erfarne oppdrettere angående dette).
 3. Vanlig kroppstemperatur. Kroppstemperaturen til nakenhunder har blitt hevdet å være høyere enn hos andre hunder, men dette er ikke riktig. Alle hunder har en kroppstemperatur på omkring 38°C.
 4. Mangler tenner. Det er ikke bare pels nakenhunder mangler. De har også et gen som gjør at de mangler noen tenner.
 5. Muterte hunder. Nakenhunder har oppstått ved spontan mutasjon.
 6. Amerikansk nakenterrier er den eneste nakenhund rasen som har recessive gener. Det er kun den amerikanske nakenterrieren som har en kjent opprinnelse, de andre nakenhundene er et mysterium.
 7. Eldgamle hunder. Nakenhunden har eksistert i mer enn 10 000 år, og forskere tror alle nakenhunder utenom amerikansk nakenterrier oppstod i i Kina
 8. Må arve gen fra begge foreldre. Valpene må arve genet som forårsaker hårløshet fra begge foreldrene for å bli hårløs, hvis ikke får de normal pels.
 9. Verdens styggeste hund er en kunkurranse / kåring, og i flere år på rad har vinneren av denne konkurransen vært en kinesisk nakenhund blandingshund ved navn Sam.

  Ikke allergivennlige. Nakenhunder er ikke allergivennlige, slik mange tror.

Nakenhund ingen allergivennlig hund

Hvis du ønsker deg en nakenhund fordi du vil ha en allergivennlig hund, bør du tenke deg om igjen.

Enkelte hunder av typen nakenhund kan kanskje skape mildere allergiske reaksjoner enn andre hunder med pels, fordi allergens ikke spres like lett i luften, men allergien mot hunder skyldes jo ikke pelsen i seg selv, og da er man ikke kvitt selve problemet for allergikere.

Hundeallergi skyldes ikke selve pelsen, men proteiner (allergener) som finnes i talgkjertlene hos hunder og andre dyr med pels. Det allergikere reagerer på er dessuten også spytt og urin fra dyret, ettersom dette også inneholder proteiner. proteiner.

Vær oppmerksom på lure salgstriks: En oppdretter kan være salgsorientert når man selger sine hunder, og kan forsøke å bruke ideen om allergivennlige hunder som et salgsargument. Riktignok er de fleste oppdrettere seriøse nok til å ikke ville villede, men det finnes alltids noen som først og fremst driver hundeavl på grunn av at det er en lønnsom forretning.

En oppdretter som hevder at nakenhunder ikke skaper allergiske reaksjoner bør du dermed styre unna for alt det er verdt.

Nakenhunder kan skape allergiske reaksjoner de også, og har man hundeallergi så gjelder det dessverre en allergi mot alle typer hunder, med eller uten pels.

Hvis man er allergisk mot hund, og ønsker seg en hund likevel, kan riktignok nakenhunder være et bedre valg enn enkelte andre raser, men allergiske reaksjoner kan likevel forekomme ettersom det er i huden selve problemet ligger, og ikke i pelsen.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]