Hund var selvstendig sauebonde i 2 år

Gjeterhunder er generelt svært intelligente, og border collie blir av mange regnet som den mest intelligente hunderasen. Her er en historie om en gjeterhund som overgår det meste.

sau hund sauebonde

Gjeterhunder må være intelligent: Det stilles store krav til intelligens hos en gjeterhund, og historien du nå skal få lese viser nettopp hvor smart en gjeterhund kan være.

28. mai 2024 av 🐶 Rasehunder / Artikler om hund

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Tekst av Martin Kristiansen

En verifisert historie er som følger:

I 1870 døde en sauebonde i New Mexico. Han bodde avsidesliggende og øde. To år senere ble dødsfallet oppdaget av noen besøkende.

Det utrolige var at hans saueflokk holdt seg i god stand. De hadde faktisk økt i antall. Det som hadde skjedd var at sauebondens gjeterhund hadde tatt over gjetingen helt på egenhånd.

Sauebonden hadde trent sin gjeterhund til å gjete sauene hele dagen. Hver dag om morgenen førte hunden sauene ut av innhengningen, og om kvelden gjetet han de tilbake.

Noen sauer ble nødvendigvis spist av hunden etter at sauebonden døde, ettersom det ikke var annen tilgjengelig mat på sauefarmen. Bortsett fra dette ble de øvrige sauene tatt hånd og gjetet hver dag.

I 1879 ble gjeterhunden tildelt en pensjon av den daværende lovgivningsmakten i New Mexico. Det finnes ingen bilder av hunden, men historien har blitt verifisert av historikere.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]