Border Collie

Border Collie hunderaser. Verdens mest populære gjeterhund.

Border Collie, hunder, border, collie

Border Collie: Les om hunderasen Border Collie I dag.

25. mai 2024 av 🐶 Rasehunder / Brukshunder

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Verdens mest populære gjeterhund. Border collie ønsker å gjete alt og alle, og om eieren ikke sørger for at den har sauer å gjete, går den like godt etter barn, sykler, biler og ender. Gjeterinstinktet kan selvfølgelig dempes med dressur og trening. Dette er en hund som krever mentale utfordringer såvel som mye fysisk aktivitet. Border Collie blir kategorisert som fårehunder i FCI sin klassifisering. Disse hundene er full av arbeidslyst og må få bruke kroppen sin hver dag. De ble avlet for å løpe fritt og gjete sau, en oppgave som krever mye løping, og om man ikke er sauebonde bør man finne andre oppgver som er tilstrekkelig fysisk og samtidig byr på metale utfordringer som border collien synes er interessant. Ofte beskrevet som den smarteste av alle våre hunderaser. Det er i hvert fall ingen tvil om at border collien er intelligent, og må få mentale utfordringer. Border Collie elsker hundeleker som byr på mentale utfordringer. Bordercollien er kjent for å være lett-trent, og har gjort det skarpt innenfor mange andre områder enn gjeting. Innen agility, som sirkushund, show-hund, lydighetstrening, for å nevne noe. Rasen har HD-problemer. Border collien som rase har i nyere tid fått urovekkende mange tilfeller av epilepsi, dette er et problem seriøse oppdrettere arbeider hardt for å eliminere. Lever i 12 til 15 år. Border Collie ble først avlet i Storbritannia.

S.F. skriver:

Problemet med border collie i Norge er helsen... det er vanskelig å finne gode oppdrettere, bønder som avler på rasen har virkelig ikke peiling på hundeavl (det er min erfaring). Er det andre som har samme inntrykk?? Personlig har jeg valgt å bruke andre raser (og blandingshunder) til å gjete sau, siden det er vanskelig å finne border collie hunder som ikke får helseproblemer (gjelder oppland fylke)...

Christian skriver:

Border Collie - noen observasjoner . Fortryllende rase! Utrolig hvor lydige de er disse hundene, jeg har selv en border collie. På alle måter lystbetonte hunder... Supersmart og oppvakt og den beste rasen jeg vet om.

Knut skriver:

Border Collie.Ønsker meg en border collie om det finnes en god og seriøs oppdretter i nærheten. Noen som kan anbefale denne rasen?

Thatcher skriver:

Hei, jeg ønsker meg veldig en border collie men vet ikke hvor jeg skal kjøpe?

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]