Malinois

Malinois hunderaser. En gang i tiden var den brukt som gjeterhund, men i dag har den blitt mer populær innenfor andre bruksoppgaver.

Malinois, hunderaser, hunder, malinois

Malinois: Finn ut mer om rasen Malinois her.

25. mai 2024 av 🐶 Rasehunder / Brukshunder

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

En gang i tiden var den brukt som gjeterhund, men i dag har den blitt mer populær innenfor andre bruksoppgaver. Dette er en av tidenes mest imponerende vakthunder og forsvarshunder, kanskje grunnen til at den har blitt en favoritt i politiet og militæret. En hund som krever mye av eieren, og som ikke er egnet for alle. Du må ha god tid og stor interesse for hund for å være den heldige eieren av en malinois. Fantasstiske hunder, men de krever en eier som er godt kjent med tilsvarende hunder. Malinois er virkelig en utmerket politihund, og kanskje derfor har den blitt så populær i politiet. Med sine hurtighet og atletiske bevegelser kan den angripe før den mistenkte får tid til å handle. Med sin skarpe luktesans kan den finne narkotika og spore opp sprengstoff. Den forsvarer tappert sin herre, og utfører de fleste politioppgaver på et ekstremt høyt nivå. Det finnes kanskje ingen hunderase i verden som med sin allsidighet egner seg bedre som tjenestehund i politiet. En blodhund er bedre på sporing, en beagle er bedre på å sniffe seg frem til narkotika, og en rottweiler er en bedre forsvarshund, men ingen hunderaser i verden har så stort bruksområde som malinois når det gjelder oppgaver i politiet. Malinois tilhører FCI seksjon fårehunder. De er på vakt ovenfor fremmede, men de er ikke fiendtlige av natur. Dens mistenkelighet ovenfor ukjente er regnet som et ønskelig karaktertrekk, da dens bruksområder som politihund, forsvarshund og vakthund krever dette. Det finnes vel få hunderaser i verden som er så energisk som malinois. Hundeeier må du belage seg på å aktivisere hunden daglig, og her kreves mye mosjon såvel som mental stimulering. Som de andre belgiske fårehund hunderaser er også malinois en svært intelligent hund. Mentale utfordringer er derfor viktig. Malinois er ikke bare en seriøs brukshund, men de har en ganske så leken personlighet, og vil gjerne finne på noe morro sammen med sin eier. Den er svært mottakelig for trening, men ikke nødvendigvis en god førstegangshund. Mange hundeeiere synes den blir litt for voldsom, men om man har mye tid og kunnskap om hund kan dette også være en aktuell førstegangshund. Som så mange andre hunderaser forekommer også hoftedysplasi hos denne rasen. Levealder er 12 til 14 år. Malinois stammer fra Belgia.

Sara skriver:

Malinois.Ja, jeg vil ha en malinois om det finnes noen oppdrettere i nærheten.

Lilla skriver:

Malinois - eier én av denne rasen . Praktfull rase! Kan si mye om en malinois! Ikke noe tull disse her, dette er gemyttelige rasehunder. God mot familien og kanskje ikke den hunderasen som passer best for en nybegynner.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]