Schäferhund

Schäferhund er en allsidig brukshund og en populær familiehund. Den anvendes i politiet, redningstjeneste, som blindehund, og til en andre rekke bruksområder.

Schäferhund, rasehunder, schäferhund

Schäferhund: Finn informasjon om hunderasen som kalles Schäferhund akkurat her.

25. mai 2024 av 🐶 Rasehunder / Brukshunder

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Dette er en av verdens mest populære hunder. De kan brukes til det meste, men ble opprinnelig avlet for å være en robust gjeterhund som ikke bare kunne gjete, men også skremme bort rovdyr og tyver. Schäfer er ikke verdens beste vakthund, ikke verdens beste forsvarshund, ikke verdens beste redningshund – MEN det finnes kanskje ingen annen hunderase i verden som er så som en schäfer. Fordi den kan brukes til så mange forskjellige oppgaver er dette en av de mest allsidige hunderaser i verden. Brukslinjer og utstillingslinjer er det stor forskjell på, politiet bruker brukslinjer fra tyskland, mens de utstillingshunder man finner i for eksempel USA er skapt mer mer tanke på utseende enn som brukshund – noe som har blitt kritisert fra mange hold. I Norge er det ingen hunderase som er mer populær som tjenestehund i politiet, men malinois begynner å bli mer populær på dette området.

I tyskland hvor rasen stammer fra er det svært høy kvalitet på brukslinjene, og de schäfere du finner i politiet der er av ypperste kvalitet som brukshund. Schäferhund blir kategorisert som fårehunder i FCI sin klassifisering. Schäfer er en meget intelligent hunderase som krever mentale utfordringer for å trives. Schäferhunden er lett mottakelig for trening, og om fremgangsmåten er god nok tar det ikke lang tid før man har fått en god brukshund.

Schäferhund har i senere tid fått en rekke helseplager, spesielt gjelder dette utstillingshunder, men ikke i like stor grad brukshunder fra tyske linjer. Kan få HD. Problemer med hud har også vært utbredt hos denne rasen. Levealder: 12 til 13 år. Schäferhund ble først avlet i Tyskland.

Kristoffer skriver:

Schæfer har et bedre rykte enn fortjent.Den farligste hunderasen vi har her i Norge. Pitt terriere og rott er ingenting i forhold. En vill skjæfer er noe man ikke vil møte, selv en voksen og sterk mann vil kunne miste livet om den virkelig bestemmer seg for å gå til angrep. En muskuløs hannhund på 40 kilo kan lett legge ned en godt trent mann på 80 kilo og påføre stygge skader. Tenk så hva disse dyrene helt uten problemer kan gjøre med en normalvektig kvinne eller barn... Er det ikke på tide å stemple schæferen igjen, slik man gjorde på 80-tallet? Nå er det jo pittbuller som er inn å klage på, men de er mest farlige for andre hunder dersom eieren ikke har kontroll, ikke så menneskefiendtlige som schæfer. Siden det finnes så mange schæfere i Norge, er det garantert at det finnes mange individer som er tikkende bomber i dette landet, takket være de har blitt "familiehunder". Som tjenestehund duger den, men som familiehund... bare dersom eieren vet og kan VELDIG mye om hund, og har god tid til å følge opp hunden sin. Schæfer er livsfarlige dyr i feil hender - dvs i alle tilfeller der eieren ikke er hundeekspert. Ikke et dyr for hvem som helst! Hilsen en som har schæfer, og har møtt alt for mange med denne rasen som mangler totalt kontroll. Jeg er forholdvis hundevant, men forstår nå at listen for å eie schæfer må legges høyere enn som så. Jeg trodde dette skulle være en lett hund å hanskes med, men jeg som har hatt hund hele livet merker nå hvor utfordrende denne rasen er. BARE FOR HUNDEEKSPERTER! Om du ikke har kompetanse på linje med en hundefører i politiet og mye tid til hunden din, GLEM DET: få deg da en annen rase, men ikke schæfer. Til slutt vil jeg si at jeg er kjempeglad i rasen, men vil ikke at den skal komme i feil hender, for det ser man jo eksempler på over alt. Det finnes mange andre raser som ikke er så skarpe, velg hund etter gemytt og adferd, og størrelse og behov for mosjon og så videre, IKKE velg hund etter utseende. Den ser flott ut, men det koster mye tid å eie en slik hund hvis du skal ha et forsvarlig hundehold.

Gjest skriver:

Kristoffer: for noe sprøyt, disse hundene er ikke verre enn andre hunder på samme størrelse. Riktig trening og fornuftig hundehold gjelder alle raser.

gunnar skriver:

hei, jeg har en hann schæfer 8 år. så snill.Har prøvd han i bitearbeid på kurs, ikke intresse biter ikke. Han er og kan være dagen lang i lag med unger som klatrer på han, bryr seg ikke, like glad.Kjempe glad i sporarbeide og leite opp ting og tang.Det han lærte som ung hund sitter som bare det. Ikke glad i fremmede hann hunder, de setter han på plass, så der må en passe på.Han er vokst opp med en bordercollie tispe som har sjefet og lært han hvordan han skal oppføre seg i lag med sau og hester.Schæfer er en kjempehund så lenge den får være HUND og får tur og oppgaver.Nå skal vi på fjelltur. Hei då.

Dennis skriver:

Hei! Har ABSOLUTT ingenting negativt å si om schæfer :) Man skal lete lenge etter noe som kommer på samme nivå som de. 90% av det hundene gjør er det som eieren har tillat de å gjøre. Man former hunder slik man vil, og resultatet er hundens atferd. Må si meg uenig i det Kristoffer sa, men alle sammen skal få lov til å ha sine meninger. Ut fra det han sier, tøyer jeg ut moralen = ikke skaff deg hund (GENERELT) hvis du bare TROR du er mann nok til å ta deg av hunden. Dette har han rett i. Mitt valg = Tysk Schæfer Ha en god kveld :)

Anonym skriver:

Kristoffer, det er slike folk som deg som ikke skal ha hund. Konklusjonen din er jo ikke definert på noen som helst måte, dessuten er den selvmotsigende. Du sier at du er voskt opp med hund, i feil miljø tror jeg. Schæfer er en gjeterhund og er oppdratt til å ta vare på "flokken". Dust.

Luna skriver:

Schäferhund.Vi kunne godt hatt en schäferhund om vi finner noen her vi bor. Noen med efaringer som kan gi råd til en potensiell fremtidig eier av denne rasen?

Jakob skriver:

Schäferhund erfaring . Flott rase. Mange myter om disse hundene, men jeg eier selv en schäferhund. Dette er en type helt eksepsjonelt godsinnede rasehunder. Kløktig slik jeg opplever den men det varierer selvsagt.

Kari Anette skriver:

Schäfereier er en av verdens mest inteligente hunder, hvorfor skulle de være så farlige.Du kan sammenligne hunder med mennesker, feil behandling gjør dem "farlige". Selvfølgelig så blir da store hunder farligere en de små. Er mennesket inteligent, og blir feil behandlet, kan det mennesket også bli veldig "farlig". Det kommer an på hvordan en bruker inteligensen. Lært adferd kommer fram først. Dyr lærer adferd fra mennesket. Hvis de ikke vokser opp med flere hunder rundt seg. Jeg ser at flere av kommentarer som kommer om Schäferhunden kommer fra mennesker som ikke kan hundepsykologi, og kanskje ikke har så stor innsikt i menneskepsykologi heller. Det er veldig sammensatt. Oppdragelse er alfa og omega. Skal du oppdra en hund skal du kjenne den godt og rasens egenart osv. De som får en negativ opplevelse med en hund, burde kanskje spørre seg selv om hva de gjorde feil, før de klager på hunden og hundeeieren. Ikke bare legge skylden på hundeeier og hunderase. En hundeeier kan selv være skyld i det som skjer. Hunden er prisgitt sitt eier i de fleste tilfeller.

Kristian skriver:

Schæfer er best.Morfar og Mormor hadde en Schæfer før. Blei sikkelig glad i den og har siden hatt lyst på en selv når jeg flytter ut hjemmefra. Og ja hvis de kan være farlige hvis de først blir aggressive men fyfaen og gode de er mot deg hvis du oppdrar og trener dem ordentlig. Har lest masse allerede om denne rasen og sett mange videoer om hvordan man kan trene dem og kommer til og fortsette med det til jeg eventuelt har skaffet meg en egen en.

Schæffe skriver:

Schäfer er en trygg hund.Har hatt Schäferhund i nærmere 20 år og min erfaring er at det er en trygg og sunn hund med naturlig bitevegring. Liker at den sier fra hvis det er noe. Det er forskjell på å varsle og det å være aggresiv. Kjenner folk som har hatt flere hunder etter hverandre som biter, det har noe med eierne å gjøre. Har også blitt bitt av hund og angrepet av hund, trist med hunder som ikke har et godt hjem.

Gjest skriver:

Schæffe.Har selv blitt angrepet av stor blandingshund,den prøvde å bite meg i foten, da markerte min Shäfer og da stakk blandingshunden av. Ble angrepet to ganger av en Border Collie og heldigvis var jeg akkurat utenfor løpestrengens rekkevidde (hunden ble avlivet samme dag). Ble også angrepet og bitt i begge bena bakfra av en sort Elghund. Det viste seg senere at eieren var redd sin egen elghund. To av mine Schäferhunder har blitt angrepet av mindre hunder, en gang et bakholdsangtrep der min hund ble bitt til blods i bakbenet, min hund snudde seg og markerte på angripende hund uten å skade den. To Shetland Sheapdog angrep min Schäfer nylig og bet seg fast, min hund fikk disse av seg, men påførte ingen av dem skade som måtte følges opp. Annet eksempel: En type Irsk Terrier angrep min Schäfer og jeg måtte brått slippe hundebåndet slik at den kunne beskytte seg selv. Terrieren ble fintet ut, og min Schäfer hold nakkegrep på den helt til eieren kom og hentet den. Terrieren ble ikke skadet. Terrieren hadde forøvrig bitt i hjel en grevling tidligere, deres bitt er ikke å spøke med. Ellers har Jack Russel Terrier også angrepet og bitt, og Rotweiler prøvd å ta min Schäfer. Som nevnt tidligere er min erfaring at Schäferhunden er en trygg og sunn hund med flott personlighet. Den gjør det som må gjøres for å ta vare på seg selv, men overreagerer ikke.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]