Groenendael

Groenendael hunderaser. En gang i tiden regnet som den perfekte gjeterhund, inntil avlen skiftet retning mot en hel rekke andre bruksområder.

Groenendael, hundeaser, groenendael

Groenendael: Les mer om hunderasen Groenendael her.

25. mai 2024 av 🐶 Rasehunder / Brukshunder

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

En gang i tiden regnet som den perfekte gjeterhund, inntil avlen skiftet retning mot en hel rekke andre bruksområder. I dag benyttes den like godt i politiet som selskapshund og turkamerat. Groenendael ble avlet for å gjete sau, men dette er ikke det hundene er kjent for i dag. Dette er en allsidig hund som gjerne benyttes til agility, som vakthund, til politioppgaver og trekkhund, og dessuten er den en flott turkamerat og familiehund ved riktig sosialisering. Den blir brukt som politihund, men ikke i like stor grad som de andre belgiske fårehund rasene. Groenendael blir av FCI plassert i gruppen for fårehunder. De belgiske fårehund hunderasene har generelt mye energi, og krever en aktiv eier som tar den med på løpeturer, fjellturer eller på en annen måte gi den mulighet til å være aktiv og bruke kroppen. De har høy IQ. Groenendael kan være en nokså leken hund om den blir blir lekt mye med på valpestadiet. De er mottakelige for trening, og med riktig fremgangsmåte får man raskt en god brukshund. Hunder av denne rasen kan få HD-problemer. Vanlig levealder er 13 til 14 år. Groenendael ble først avlet i Belgia.

Jakob skriver:

Groenendael.Ønsker meg gjerne en groenendael hvis vi finner en god oppdretter.

Niclas skriver:

Groenendael eier . Dritkul på alle måter. Vet nå en del om groenendael. Disse er ekstremt medgjørelige bikkjer. Flink med andre hunder og en positiv opplevelse på alle måter.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]