Hvit schæfer

Hvit schæferhund eller hvit gjeterhund som den også kalles har mye til felles med den vanlige, tyske sort-brune schæferhunden. Likevel er det også en rekke forskjeller.

Hvit schæfer, hunderaser, hvit, schæfer

Hvit schæfer: Les om rasen Hvit schæfer her.

28. mai 2024 av 🐶 Rasehunder / Brukshunder

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Hvit schæfer har sitt opphav fra USA. De kalles også for hvit gjeterhund. Schæfer er jo tross alt opprinnelig en gjeterhund, men som i dag har fått et helt annet bruksområde.

Hvit schæferhund har mye til felles med den vanlige schæferen. Den vanlige (tyske) schæferen og den hvite schæferhunden er noe lik i både størrelse og temperament (gemytt), men likevel er det markante forskjeller også. For eksempel er den hvite gjeterhunden noe mer reservert ovenfor fremmede, men ikke på noen måte engstelig eller aggressiv, ifølge rasebeskrivelsen.

Den skal være en god familiehund, og ifølge den tyske raseklubben er det å bli akseptert av sine familiemedlemmer ("flokken") hundens høyeste ønske.

Dersom du ønsker å dele informasjon om hvit schæfer / hvit gjeterhund, eller har erfaringer med denne rasen, står du fritt til å skrive en kommentar nedenfor.

Eier av slik hund skriver:

Jeg har en hvit schæfer, ikke mange av de i Norge, men de begynner å bli mer populære. Vil tro det er like så mye på grunn av det herlige gemyttet som utseendet (jeg valgte rase pga gemytt! men de ser veldig bra ut også).

Flare skriver:

Wow har lenge hatt lysst på schä fer, men synes den vanlige brune og svarte ikke er noe for meg. De er nydelige og pelsen og argen spiller ingen rolle. Denn hunden/rasen ser helt perfekt ut! Noen som har en anelse om kennel?

Mr.S skriver:

Hva med helse? Har den de samme arvelige sykdommene (HD/AA) som den vanlige schæferen? Ser det står litt av hvert på nettet

Mar** skriver:

Hei:-) har lenge hatt lyst på hvit schæfer, men vil helst ha langhåret har ikke sett det noe sted:-( Finnes det langhårete hvite schæfere?

Gjest skriver:

Hei alle sammen. Man får hvit schæfer/ gjeterhund både med lang og kort pels. Rasens offisielle navn er Berger Blanc Suisse.

Thea skriver:

Hvit schæfer kommentar . Herlig hunderase! Lite negativt og MYE positivt å si om hvit schæfer. Dette er vennlige hunder. Lett å trene og kan finne på mye sprell hvis man ikke er god nok med oppdragelsen.

Hvit gjeter skriver:

Brukshund.Jeg har en hvit gjeterhund, og er blitt veldig glad i den. Det er en hund som gjør mye av seg, man merker det veldig når den er borte. Den er ekstremt arbeidsvillig. Jeg tror den kan få oppgaver hele dagen uten at den blir sliten. Derfor passer den best til noen som er i stand til å gi den mye mental trening. Den lærer raskt nye kommandoer, og utfører oppgavene med stor nøyaktighet. Hunden har det ikke godt om den må være i en liten leilighet, den liker ikke å være lenge alene. Man bør ha en hage og høyt aktivitetsnivå om denne hunden skal bli lykkelig. Den liker å følge etter eieren sin hele dagen, så når jeg setter meg, legger hunden seg, men med en gang jeg står opp, gjør den det samme. I Tyskland betegnes den som en "hvit skygge". Hunden er svært kommunikativ uten at den bjeffer. Den kan brøle, ule, pipe og har et enormt register utenom bjeffing. Noen kan også bjeffe. Jeg kan bekrefte den amerikanske raseklubbens beskrivelse av røyteevnen til rasen. Den røyter mer enn du kan forestille deg. Mennesker som ikke er vant til hund, kan oppleve hunden som skummel. Den er forholdsvis kraftig og likner på en ulv og når den så begynner å prate, blir mange redde.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]