Kuvasz

Kuvasz hunderaser. Kuvasz er en stor og sterk hund som går til det ytterste for å forsvare flokken mot rovdyr og inntrengere.

Kuvasz, hunderaser, rasehunder, kuvasz

Kuvasz: Se bilder av hunderasen Kuvasz her.

28. mai 2024 av 🐶 Rasehunder / Brukshunder

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Kuvasz er en stor og sterk hund som går til det ytterste for å forsvare flokken mot rovdyr og inntrengere. De kan også utføre mer ordinære vakthold oppgaver uten for mye trening, da det å beskytte eiendom ligger naturlig til rasen. Kuvasz defineres i FCI som fårehunder. Kuvasz er noe fientlig innstillt ovenfor fremmede, dette er et resultat av bevisst oppdrett for å få dette karaktertrekket og temperamentet som den har i dag. Ført og fremst en brukshund og ikke en ren familiehund. De beskrives som intelligente. Kulde er ikke noe problem for disse hundene. Røyter mye. Kuvasz har en svært god helse. Rasen har HD-problemer. Glatthåret Fox Terrier har en tendens til å få problemer med huden. Noen hunder av denne rasen får også allergiplager. Kuvasz har opphavet sitt fra Ungarn.

Knut skriver:

Kuvasz.Vil ha! Ønsker meg en kuvasz hvis de ikke er for dyre. Finnes det noen bra oppdrettere her i Norge som driver med disse rasehundene?

Filip skriver:

Kuvasz eier . Fiks rase dette er altså... Det er mye bra som kan sies om kuvasz. De er hengivne hunder. Må håndteres med en myk hånd og sterke instinkter.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]