Laekenois

Laekenois hunderaser. Opprinnelig avlet for å være en gjeterhund, men I dag benyttes den hovedsakelig som brukshund I politiet og som redningshund, I tillegg til andre brukshundoppgaver.

Laekenois, hunderaser, laekenois

Laekenois: Få informasjon om hunderasen Laekenois her.

25. mai 2024 av 🐶 Rasehunder / Brukshunder

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Opprinnelig avlet for å være en gjeterhund, men I dag benyttes den hovedsakelig som brukshund I politiet og som redningshund, I tillegg til andre brukshundoppgaver. Dette er en svært god vakthund for familien såvel som for krevende politi- og militæroppgaver. Det er likevel en vesentlig forskjell mellom laekenois og malinois, da sistnevnte regnes for å være en enda skarpere hund, og enda noen nivå tøffere. Laekenois er likevel egnet til lydighetstrening, og kan bli en utmerket familiehund, trekkhund, agility hund, turkamerat såvel som en profesjonell brukshund innen redning, militæret, politiet som forsvarshund og angrepshund. Laekenois defineres i FCI som fårehunder. Må få tilstrekkelig mosjon, og løping hver dag er ideelt. De belgiske fårehundene er kjent for å være meget smarte, og mental stimulering på daglig basis er nesten et krav for at de skal være tilfreds. Hoftedysplasi forekommer. Lever i 12 til 14 år. Laekenois kommer fra Belgia.

Axel skriver:

Laekenois.Fin rasehund dette, og ønsker meg plutselig en laekenois om jeg finner en oppdretter med valper snart. Hvilke erfaringer har dere som eier disse hundene?

Jakob skriver:

Laekenois observasjoner . Forbausende fin rase rett og slett. Utrolig hvor lydige de er disse hundene, jeg har selv en laekenois. Slik jeg erfarer de er dette menneskekjære hunder. Finurlig og perfekt som en familiehund hvis man er vant med hunder fra før.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]