Hovawart

Hovawart er en tysk hunderase som egner seg utmerket som vakthund.

Hovawart, hunder, hunderaser, hovawart

Hovawart: Bli kjent med hundene kjent som Hovawart her.

25. mai 2024 av 🐶 Rasehunder / Molosser, pincher, o.l.

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Disse hundene er utmerkede vakthunder, men ikke spesielt egnet som gjeterhunder eller jakthunder. Mange synes de ligner på golden retriever, men bruksoppgavene og temperamentet er helt annet. Ved riktig trening kan hovawart bli en brukbar vakthund. Faktisk er det iboende i de fleste hundene av denne rasen, da den ble avlet nettopp for dette, og vaktinstinktet kommer naturlig.

Hovawart er en middels til stor størrelse tysk hunderase med vekt på 30-50 kg, med mankehøyde på 63–73 cm (gutter) og 58–65 cm (tisper).

Temperamentmessig er disse utmerkede vakthunder. Den kan også være en utmerket familiehund, men vil kunne være noe reservert overfor fremmede.

I middelalderen var dette populære hunder, men dette endret seg og rasen holdt på å dø ut. Et avlsprogram tidlig på 1900-tallet reddet rasen, men de ble igjen nesten utryddet under verdenskrigene. I dag finnes det nok eksemplarer av rasen til å ivareta et genetisk mangfold, og det er mulig å få kjøpt rasen også i Norge.

En hovawart er en brukshund, som ikke bare kan brukes som vakthund. Den gjør det skarpt også innen søk, redning, spor og en rekke andre brukshundaktiviteter. Dette er imidlertid ingen jakthund eller gjeterhund, selv om noen sikkert også har forsøkt å benytte disse hundene på dette området.

Visuelt kan den gyllne utgaven av disse hundene minne om en golden retriver, i alle fall på enkelte bilder. Den er større, sterkere og har et betydelig annerledes gemytt, og de to hundene har egentlig få fellestrekk utover at de kan være noe like i utseendet.

Hovawart tilhører FCI seksjon molosser. Levealder er fra 10 til 14 år. Hovawart kommer opprinnelig fra Tyskland.

Svenn skriver:

Hovawart.Kanskje det blir en hovawart hvis jeg klarer å finne noen oppdrettere som jeg kan stole på da. Noen med efaringer som kan gi råd til en potensiell fremtidig eier av denne rasen?

Nora skriver:

Hovawart erfaring . Helt konge hunderase. Jeg vet om flere som har hovawart. Ikke noe tull disse her, dette er menneskekjære skapninger. Rask er et godt valg for den som vil sette av nok tid til hunden.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]