Grønlandshund

Grønlandshund hunderaser. Grønlandshund er en formidabel trekkhund, og av alle hunderaser i verden er det kanskje ingen annen rase som tåler kulde like godt som grønlandshund.

Grønnlandshund, hunderaser, rasehunder, grønlandshund

Grønlandshund: Les om rasen Grønlandshund akkurat her.

18. mai 2024 av 🐶 Rasehunder / Spisshunder

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Grønlandshund er en formidabel trekkhund, og av alle hunderaser i verden er det kanskje ingen annen rase som tåler kulde like godt som grønlandshund. Ikke en overraskelse derfor, at disse hundene har blitt valgt til ekspedisjoner til Nordpolen og sørpolen. Når Nansen dro til Nordpolen var det med grønlandshunder. Da hundenes proviant tok slutt, foret han hundene med sin egen avføring. Da Nansen og hans mannskap selv ikke hadde mer mat, måtte de ta det drastiske skritt å slakte noen av sine egne hunder. Ryktet sier at hundekjøttet var grønt og fordervet, kanskje ikke så rart med tanke på hva han hadde foret hundene med. Grønlandshunder er skapt for de mest ekstreme utfordringer lengst i nord, og trives derfor best som en del av et hundespann.

Urfolket skal ha all ære for å ha utviklet den robuste grønlandshunden. Hunderasen ble brukt til å frakte hjem jaktbyttet, og ble brukt til å holde barna varme mens de voksne var ute å jaktet. De forsvarer tappert mot isbjørn, og trekker gjerne en hundeslede over utrolig lange distanser. Dette er kanskje en av de tøffeste trekkhundene i verden, og krever defor en hundeeier som kjenner til slike hunderaser, og som har til hensikt å bruke hunden til det den ble skapt for – som en allsidig brukshund i det kalde nord. Grønlandshunder regnes som nordlige spisshunder.

Grønlandshund blir av FCI plassert i gruppen for nordiske sledehund hunderaser. Grønlandshund er hundevennlig. Den hardføre grønlandshunden er muligens den som takler kulde best av alle hunderaser i verden. Som en isbjørn kan den legge seg til å sove rett på snøen under en sterneklar arktisk himmel. Den litt egenrådige personligheten gjør at disse hundene ikke er lett å dressere, men trekke en slede – det er naturlig for disse hundene. Normal levealder er 12 til 13 år. Grønlandshund stammer fra Grønland.

Domino skriver:

Grønlangdhunder er livsfarlige drapsmaskiner.Livsfarlige hunder. Er eksperter i å rømme, så eieren må sørge for en skikkelig tiger-inhengning om man skal være sikker. Kommer de seg løs blant folk, uten eieren i nærheten, er det som en ulveflokk med rabies å regne, da er det ikke trygt for verken små eller store. Burde ha spesialsertifikat for å eie disse dyrene. FARLIGERE ENN SITT RYKTE!

Kimassok skriver:

Jeg har eid, oppdrettet og kjørt grønlandshund i over 25 år - og blir svært så provosert av sånne useriøse innlegg om grønlandshunden som det som "Domino" her overfor beskriver. Grønlandshunden er tvert imot en hengiven og glad hund som gjør alt for å tekkes mennesket og er på ingen måte mer aggressiv for folk enn andre raser. Jeg har selv 4 barn som er vokst opp med denne fantastiske rasen og kjenner ovehodet ikke igjen beskrivelsen som "domino" skriver her!

June skriver:

Enig med Tove! En hund ble fort til fire hos oss. Jeg har hatt Dalmatinere og fuglehund tidligere, men har nå funnet den rette hunden for oss. Vi har små barn og bor på gård. Jeg har aldri hatt en snillere og mer kosete rasehund og vil fortsette med Grønlandshund så lenge jeg har helse til det. De krever mye fysisk aktivitet- men det er bra! Da kommer vi oss ut også:-) -Og lillemor på 5 år stortrives i sleden på vinterstid- spesielt når hun får en kosete bamse på fanget som vil sitte i sleden i lag med henne:-) Domino- Jeg tror at ALLE hunder- i likhet med mennesker er kapable til så mangt. -Men så lenge eierne tar godt vare på hundene sine og viser de respekt- så gir hundene respkt, kjærlighet og tillit tilbake. -Du burde kanskje gjøre en litt bedre research før du kommer med slike antakelser og påstander vedr andre. -Rasen er det i allefall ikke noe galt med. -Jeg har i allefall ingen farlige hunder boende hos meg:-)

Oliver skriver:

Grønlandshund.Min familie kunne godt tenkt oss en grønlandshund hvis borettslaget sier det er greit da. Er det mye jobb med disse hundene?

Svenn skriver:

Grønlandshund rasen . Elegant rase rett og slett. Mye positivt med grønlandshund. Fra denne rasen ser du mange morsomme dyr. God til å lytte men slikt varierer innad i rasen også.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]