Tamaskahund

Tamaskahund hunderaser. Tamaskan eller tamaskanhund ble avlet for å ligne på ulv, uten å iblande noe ulveblod (visstnok stammer alle hunder fra ulven, men tamaskan har ikke mer ulv i seg enn en sibirsk husky eller en schæfer, altså ikke noe ulv iblandet fra senere tid).

Tamaskahund, hunderaser, hunder, tamaskahund

Tamaskahund: Lær om rasen kjent som Tamaskahund her.

25. mai 2024 av 🐶 Rasehunder / Spisshunder

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Tamaskan eller tamaskanhund ble avlet for å ligne på ulv, uten å iblande noe ulveblod (visstnok stammer alle hunder fra ulven, men tamaskan har ikke mer ulv i seg enn en sibirsk husky eller en schæfer, altså ikke noe ulv iblandet fra senere tid). Mange europeere er fasinert av ulven, og kanskje er det derfor man ønsker en hund som ligner på ulv. Hunderasen blir imidlertid ikke bare avlet for utseendet, men også med tanke på bruksområder som trekkhund, redningshund, og ikke minst familiehund. Den er større enn en schæfer, mer langbent, som ulven. Dette er en hunderase under utvikling, og det finnes relativt få oppdrettere av rasen.

En oppdretter i Finland og en i Storbritannia er det nærmeste, om du tenker på å importere en tamaskan hund. Dette er en spisshund. Tamaskahund er stort sett hundevennlig. Tamaskan har en tendens til å hyle/ule selv om den ikke er en ulvehybrid. Dette skyldes nok instinktene som har blitt ført videre fra de nordlige spisshundene som har blitt brukt for å avle frem denne rasen.

Blant de mest energiske hunderaser i verden sies det, men man skal også huske på at dette er en rase under tidlig utvikling, og rasestandarden spriker veldig med de individene som finnes. Disse hundene er ikke bare energiske, men intelligente også. Den mentale stimuleringen er vel så viktig som det fysiske. De klarer seg godt i kulde. Dette er en hund som ligner en hund rent utseendemessig, men adferden er selvfølgelig ikke den samme. Levealder er 14 til 15 år. Tamaskahund ble skapt i Finland.

Kalle skriver:

Tamaskan hund.Enormt kraftige bakben på den der! Jeg har sjekket litt og det ser ikke ut som det finnes noen tamaskahunder i Norge. Flotte dyr, om jeg hadde fått mulighet til å skaffe meg en slik ville jeg gjort det :)

Petter skriver:

Tamaskahund.Ønsker meg en tamaskahund hvis borettslaget sier det er greit da. Hvilke hunderaser kan den sammenlignes med?

Axel skriver:

Tamaskahund innlegg . Behagelig rase. Jeg kjenner mange som eier tamaskahund. Uansett elskelige familiedyr. Vennlig men for min del synes jeg dette er flotte hunder.

Kara skriver:

Oppdretter.Kan noen være snill å anbefale en oppdretter? Hvis dere kjenner noen eller har kjøpt tamaskahund hos noen. Sku gjerne fått info slik at jeg kunne komme i kontakt med noen :) Google hjalp ikke meg... :(

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]