Siberian Husky

Siberian Husky hunderaser. Siberian husky (eller sibirsk husky som den også kalles) er en utmerket trekkhund, og blant de mest populære hunderaser i verden til dette formålet.

Siberian Husky, hunderaser, rasehunder, siberian, husky

Siberian Husky: Les og lær om hundene som kalles Siberian Husky her.

18. mai 2024 av 🐶 Rasehunder / Spisshunder

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Siberian husky (eller sibirsk husky som den også kalles) er en utmerket trekkhund, og blant de mest populære hunderaser i verden til dette formålet. Den har utholdenhet og er en relativt lett hund, slik at den ikke faller dypt i snøen slik som for eksempel alaskan malamute. Den er langt i fra så sterk som malamuten, men det tar den igjen ved sin utholdenhet og sin iver etter å trekke.

Alaskan husky (ingen formell rase) regnes av mange som den ypperste trekkhund, mens andre sverger til sibirsk husky. Dette er en spisshund. Siberian Husky grupperes i klassen for nordiske sledehunder (i Fédération Cynologique Internationale). Siberian Husky er meget hundevennlig, men føler tilhørighet til flokken og det etableres som oftest en slags rangordning blant flokkens medlemmer.

Før du anskaffer den en slik hund bør du nok klarere med naboen om det er greit med nattlige hyl, eventuelt bruke tid på å dressere hunden til å ikke lage lyder om natten. Sibirske huskyer er dessuten ekstremt energiske, og må ha svært mye mosjon. Om den ikke får løpe og bruke kroppen utendørs i stor nok grad, kan den lett bli destruktiv og rive i stykker sofa og sko på kort tid. Få hunderaser takler kulde så bra som den sibirske huskyen. Siberian Husky er overraskende lekne av seg, og har en veldig morsom personlighet som det er lett å beundre. De har en tendens til å utvikle hoftedysplasi. Kan også utvikle hudproblemer. Litt lik en ulv i kropp og ansikt. Lever i 12 til 15 år. Siberian Husky er fra U.S.A..

Preben skriver:

Verdens beste polarhund! Allsidig, egenrådig, og som en katt i væremåte kan man nesten si mht at den er vanskelig å dressere bortsett fra at den er veldig villig til å trekke i spann. Bedre trekkhund skal du lete lenge etter, alternativt alaska husky som slår den men sibirsk husky er bedre i polarområdene. Ikke en hund du vil ha i varmere strøk, det er dyremishandling!

Petter skriver:

Siberian Husky.Fin rasehund dette, og ønsker meg plutselig en siberian husky hvis det finnes et sted å få kjøpt de i nærheten. Erfaringer? Noen?

Solstråle skriver:

Siberian Husky omtale . Kjempemessig rase! Liker rasen mer enn noen annen, og er selv eier av en siberian husky. Dette er uansett tøffe dyr. Glad i eieren og kan finne på mye sprell hvis man ikke er god nok med oppdragelsen.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]