Norsk elghund

Norsk elghund hunderaser. Norske jegere vet å verdsette norsk elghund.

Norsk elghund, hunderaser, norsk, elghund

Norsk elghund: Les om rasene som heter Norsk elghund her og nå.

18. mai 2024 av 🐶 Rasehunder / Spisshunder

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Norske jegere vet å verdsette norsk elghund. En perfekt hund å ha med på elgjakt, kanskje verdens beste til dette formålet. De kan også benyttes som vakthund, men dette er i såfall en sekundær oppgave. Modig nok til å skremme bort en bjørn, ei heller en stor elgokse skremmer disse hundene. Norsk elghund er en nordlig hunderase, og grupperes som oftest som en spisshund rase. Norsk elghund er kjent internasjonalt for sine evner som jakthund på elg og større vilt. Norsk elghund defineres i FCI som nordiske jakthunder. Kulde og snø er ikke noe problem for norsk elghund, og er som skapt for det klimaet vi har her i Norge. De har HD problemer. Kan leve i 12 til 15 år. Norsk elghund er fra Norge.

Gjest skriver:

Norsk elghund er den beste hunden til elgjakt, bedre en jamthund som svenskene er så stolte av. Skal du på elgjakt finnes det ingen bedre hunderase enn norsk elghund (grå). Den svarte har ikke så tykk pels og er ikke like god til vinterbruk.

Axel skriver:

Norsk elghund erfaring . Eksemplarisk rase! Få negative ting med norsk elghund. De er jo veldig kjærlige kjæledyr. Oppmerksom på omgivelsene og sterke instinkter.

Elgjeger skriver:

norsk elghund = overvurdert.Bare fordi den har "elghund" i rasenavnet betyr ikke at dette er det beste valget for elgjakt. Se heller på finsk spits, laika eller karleansk bjørnehund til elgjakt. Eventuelt om hunden skal konfrontere byttet under jakten, kan en flokk rhodesian ridgebacks eller filas være utmerket, men da ikke i Norge av åpenbare grunner (håper jeg). Den kan brukes til elgjakt, men er det den beste til formålet? Norsk elghund grå og norsk elghund sort har mange gode egenskaper, men ryktet som den beste elghund til elgjakt er i høyeste grad ufortjent.

Mathias skriver:

Norsk elghund.Fine hunder, kunne godt tenkte meg en norsk elghund men må først finne ut om jeg har råd til å eie hund.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]