Golden Retriever

Golden Retriever hunderaser. Golden Retriever er vår tids familiehund, men den er så mye mer enn det.

Golden Retriever, rasehunder, golden, retriever

Golden Retriever: Bli kjent med hunderasen Golden Retriever her.

18. mai 2024 av 🐶 Rasehunder / Apporterende hunder

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Golden Retriever er vår tids familiehund, men den er så mye mer enn det. Den har mange bruksområder, som redningshund, terapihund, blindehund, og ikke minst jakthund. Som apporterende jakthund vil den bringe tilbake byttet til jegeren i sin myke mule, forsiktig slik at kjøttet ikke blir skadet. Golden Retriever kategoriseres som apporterende jakthunder, retrievere i FCI. Golden Retriever er gjerne vennlig ovenfor fremmede såvel som andre hunder. Hannhunder kan selvfølgelig vise tegn til dominant adferd, men på ingen måte tilsvarende samme grad som en vakthund og angrepshund. Golden er som regel vennlig mot alle mennesker, fremmede såvel som de den kjenner. Likevel skal man være forsiktig med å beskrive hunden som snill og helt ufarlig. Alle hunder kan være farlig, og golden retriever kan som alle andre hunder bite og angripe mennesker. Et ansvarlig hundehold, tilstrekkelig oppdragelse og omsorg er nødvendig for denne rasen like mye som andre rasen. Golden retriever er også kjent for å være smart, og krever derfor en viss porsjon mental stimulering for å være fornøyd med tilværelsen. Denne hunderasen er kjent for å være lett å trene. og egner seg godt som familiehund. Golden Retriever som rase har noen helseproblemer man bør være oppmerksom på. Har problemer med HD. De kan få hudproblemer lettere enn mange andre hunderaser. Epilepsi kan ramme hunder av denne rasen, og forekommer oftere enn hos andre hunderaser. Hjerteproblemer er også velkjent hos denne rasen. Levealderen er normalt 10 til 12 år. Golden Retriever har opphavet sitt fra Storbritannia.

kasper skriver:

nydeligste hundene jeg har sett! farmoren min hadde en som var så snill som bare det, han hadde ikke noe problem med katter, barn og mennesker generelt! han er død nå og det er veldig trist men han ble 12 år! vil gjerne ha en valp og trene opp selv, finere hunder finnes ikke!

Freddy skriver:

Golden Retriever.Kanskje det blir en golden retriever hvis det er lett å få tak i friske eksemplarer av rasen i Norge. Hva koster disse hundene som regel?

Isak skriver:

Golden Retriever innlegg . Alle tiders rase. Mye bra kan sies om golden retriever.. Dette er uansett kjærlige rasehunder. Smart kan være midt i blinken for de som ønsker å bruke mye tid på hundene sine.

Gjest skriver:

Bra hund for barnefamilier.Er dette en bra hunderase for barnefamilier? Finnes det forskjellige typer av golden, for eksempel slik som med schæfer der det er brukslinjer og utstillingslinjer?

Løk skriver:

Hvor kan jeg får kjøpt en.Hvor kan man kjøpe en golden retriver? Og hvor mye koster de til vanlig?

Cathrine skriver:

Størrelse.Noen som vet om det finnes golden retrievere i litt mindre størrelse?

Gjest skriver:

Merkelig adferd.Har en han Golden på 2,5 år. Snill og grei, ellers en kjempe flott hund. Har hatt flere hunder opp gjennom årene. Denne karen karen en merkelig oppførsel jeg aldri har sett maken til Vi bor på et plan og har åpen løsning med gang som går inn mot stua. Hunden har fått det for seg at det må være noe farlig i gangen, spesiel just i åpningen mot stuen. Den kommer alltid nølende, og ofte ryggende baklengs inn i stuen. Det ser ut til å bli verre jo eldre den blir. Men legger litt snop på gulvet i det området glemmer den seg fort bort. Noen som har vært bortid noe lignende?

Ivar skriver:

Golden Retriever.Vi hadde ei tispe for en del år siden,og finere hund må jeg lete lenge for og finne. Glad i andre hunder, og glad i katter. Hun var mer fortrolig med barn enn voksne. Vårt eldste barnebarn lærte og gå ved hjelp av hunden. Hun tok tak i pelsen til hunden, og reiste seg opp.Kjempeglad og makeløs hund.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]