Alaska Husky

Alaskan Husky hunderaser. Av mange regnes alaskan husky som den beste sledehunden i verden, men dette er ingen anerkjent rase.

Alaska, Alaskan Husky, hunder, hunderaser, alaskan, husky

Alaskan Husky: Les mer om hunderasen som heter Alaska Husky her.

25. mai 2024 av 🐶 Rasehunder / Spisshunder

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Alaskan husky ble avlet frem i Alaska. Hunderasen kalles i Norge for alaskahusky, eller Alaska husky (med mellomrom).

Av mange regnes alaskan husky som den beste sledehunden i verden – men dette er ingen anerkjent rase. Av alle sledehund hunderaser er alaskan husky kanskje den mest allsidige, men siden det er så stor variasjon mellom individene er det ikke mulig å si så mye konkret om hvilke egenskaper den innehar – det er tross alt en blandingshund, og blandingsforholdet kan være forskjellig fra den ene til den andre. Alaskan husky er som skapt for å trekke en hundeslede over lengre distanser, og fyller omtrent de samme oppgavene som sibirsk husky. Alaskan husky regnes for å være en nordlig spisshund. Levealder fra 12 til 15 år. Alaskan Husky kommer fra USA.

Inge skriver:

dette er bikkjene som hundeførere bruker mest nå til dags, det er hunder som avles på grunnlag av helse og prestasjoner, og ikke på utseendet - derfor får man også friske hunder. Glem rasestandarder, det er bare tull, dette er en "rase" som avles slik alle hunder burde blitt avlet, der man tar hensyn til de viktige faktorene først, og glemmer alt tullet med at en hund av en bestemt rase skal være nøyaktig slik og slik. EN alaskahusky er sunn og frisk fordi de ikke er med i utstillingskonkurranser, men i idrett hvor det fysiske er viktigst. Ingen bryr seg om farger, hadde de blitt grønn og blå i pelsen så hadde man fortsatt avlet på de, det er ikke fargen som betyr noe, men at den er i stand til å trekke lenge og arbeide i et hundespann. Alaska husky er egentlig en bastard og ingen rase, per definisjon, ettersom det ikke finnes noen speks til akkurat hvordan de skal være, men bra hunder, det er det og de har et bestemt formål og en bruksoppgave som er mer definert enn noen annen rase. Kan som regel brukes i minst 10 år til å trekke spann eller som turkamerat som aldri går lei av å gå i naturen.

William skriver:

Alaska Husky.Kul rase, kanskje jeg skal få meg en alaska husky hvis vi ikke må vente så alt for lenge på valper. Er dette en rase som bjeffer mye?

Jakob skriver:

Alaska Husky erfaring . Fabelaktig hunderase! Kunne sagt mye om alaska husky:-) Dette er virkelig medgjørelige dyr. Hengiven og en spennende rase.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]