Alaskan Malamute

Alaskan Malamute hunderaser. Alaskan Malamute er en sledehund, men brukes sjelden i hundeløp.

Alaskan Malamute, hunderaser, hunder, alaskan, malamute

Alaskan Malamute: Les om hunderasen ved navn Alaskan Malamute her.

18. mai 2024 av 🐶 Rasehunder / Spisshunder

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Alaskan Malamute er en sledehund, men brukes sjelden i hundeløp. Til tross for sin styrke er den ikke blant de mest utholdende (slik som siberian husky og alaskan husky som er utmerkede til hundekjøring). Malamuten ble avlet for å utføre oppdrag som å trekke tyngre last på en kortere distanse, ikke for å løpe Canada på tvers. De trives godt i et kaldt klima. Jaktinnstinktet er utpreget og sterkt utviklet, og en alaskan malamute må derfor holdes i bånd til enhver tid dersom det er sauer eller andre dyr i nærheten. Hannhunder kan i noen tilfeller være aggresive mot andre hanner, men denne tilbøyeligheten kan dempes ved tidlig sosialisering. Hunderasen regnes som en av spisshundene. Alaskan Malamute grupperes i klassen for nordiske sledehunder (i Fédération Cynologique Internationale). Alaskan Malamute må sosialiseres, slik at den kan omgås andre hunder på en sunn måte. De hyler av instinkt slik ulven gjør, og lyder om natten må man venne seg til. Alaskan Malamute er vanligvis vennlig ovenfor alle mennesker, men de er store og sterke hunder og krever en tilpasset oppdragelse slik at den vet hva som er akseptabelt og hva som ikke er det. En malamute kan bli en problemhund hvis den får for lite mosjon, for lite kontakt med andre hunder og mennesker. Malamuten har ekstremt mye energi, og krever at den får bruke kroppen sin. Malamuten trives godt i snø, og kulde er sjelden en hindring for disse hundene. Har HD-problemer. De kan utvikle hudsykdommer også. Ser litt ut som en ulv. Levealderen er normalt 12 til 15 år. Alaskan Malamute ble først avlet i USA.

Charlotte skriver:

Jeg har en Alaskan Malamute på snart 3 år og han er en real bamse! Det stemmer at de må sosialiseres på en sunn måte, han er fryktelig glad i andre mennesker og har vært sammen med vår eldste hund, en dalmatiner, i 2 år. Men hun ble dessverre avlivet grunnet sykdom. Han er vennelig med andre hunder og vil altids hilse. Men han blir feil dømt av folk grunnet sin størrelse, men de folkene han får hilse på sier at de ikke skjønner hvorfor andre sier han er så skummel :)

Mathias skriver:

Alaskan Malamute.Kanskje dette er hunden for meg, vil gjerne ha en alaskan malamute hvis vi får lov av borettslaget da.

Oliver skriver:

Alaskan Malamute omtale . Fenomenal rasehund! Flotte hunder, mye bra med alaskan malamute. Her har du noen veldig morsomme kjæledyr. Rask og intelligent på alle områder.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]