Islandsk fårehund

Islandsk fårehund hunderaser. Disse hundene er utmerkede gjeterhunder i tøffere klima, og blir fortsatt brukt som gjeterhund på Island.

Islandsk fårehund, hunderaser, rasehunder, islandsk, fårehund

Islandsk fårehund: Finn ut mer om hunderasen Islandsk fårehund her.

28. mai 2024 av 🐶 Rasehunder / Spisshunder

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Disse hundene er utmerkede gjeterhunder i tøffere klima, og blir fortsatt brukt som gjeterhund på Island. Denne rasen regnes for å være primitiv. Disse hundene tilhører kategorien nordlige hunderaser. Islandsk fårehund blir av FCI plassert i gruppen for nordiske gjeterhunder. Islandsk fårehund er stort sett vennlig mot andre hunder. Islandsk fårehund er sjelden aggresiv ovenfor mennesker, og blir lett knyttet til sin familie. Den er også relativt imøtekommende ovenfor fremmede. Kulde er vanligvis ikke noe problem for disse hundene, men dog ikke like robuste som for eksempel grønnlandshunder. Levealder fra 11 til 12 år. Islandsk fårehund har opphavet sitt fra Island.

Sofie skriver:

Islandsk fårehund.Vår familie vil kanskje få en islandsk fårehund hvis det er en kennel her i området.

Magnus skriver:

Islandsk fårehund rasen . Praktfull rase. Ikke en hund for hvem som helst, men fin hund for de som vil ha hund som hobby. Eier selv en islandsk fårehund. Veldig milde hunder. Hensynsfull men for min del synes jeg dette er flotte hunder.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]