Amerikansk staffordshireterrier

Amerikansk staffordshireterrier hunderaser. Til tross for sitt menneskekjære vesen kan de trenes opp til å bli formidable vakthunder.

Amerikansk staffordshireterrier, hunderaser, hunder, amerikansk, staffordshireterrier

Amerikansk staffordshireterrier: Bli kjent med hunderasen Amerikansk staffordshireterrier her.

25. mai 2024 av 🐶 Rasehunder / Terrier hunderaser

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Til tross for sitt menneskekjære vesen kan de trenes opp til å bli formidable vakthunder. Det er også en alle tiders familiehund ved tidlig sosialisering og riktig dressur. Amerikamsk staffordhireterrier, eller amstaff som den også kalles, er forbudt i Norge. Hunderasen ble i visse miljø avlet for å skape den perfekte kamphund. For å skape en overlegen kamphund oppdaget man at avl alene ikke var nok, her måtte man benytte torturmetoder og umenneskelig mishandling for å skape en så aggresiv og hatsk hund som mulig. Det er ikke rasen i seg selv som er farlig, men den behandlingen de engang fikk da de var kamphunder. I dag er det fortsatt noen som blir fasinert av farlige hunder, men amstaff er i seg selv ingen farlig hunderase.

Det er hverken avl eller temperament som gjør at den blir farlig, men den behandlingen den får. Amstaff er i realiteten alt annet enn en blodtørstig hunderase slik media fremstiller den. Disse hundene har en naturlig tilbøyelighet til å være menneskekjære, og blir ikke uten videre gode angrepshunder, fordi de av natur er glade i mennesker.

Den blir kalt the nanny, fordi den blir sett på som en hund som kan passe barna, dog er det skummelt å ufarliggjøre en hvilken som helst hund på denne måten. Ingen hund bør bli forlatt alene med barn, uansett hvilken rase eller temperament hunden har. Mange i Norge har reagert sterkt på forbudet mot amstaff, og enkelte land som tidligere har hatt forbud mot amerikansk staffordshireterrier har valgt å oppheve forbudet på grunn av mangel på faglige argumenter. Norsk Kennelklubb har også uttalt at de er imot forbud av hunderaser. Det er heller behandlingen av selve hunden som må stå i fokus.

En hvilken som helst hund av en viss størrelse kan bli farlig, om målet er å skape en farlig hund. Amerikansk staffordshireterrier grupperes i klassen for bullterrier (i Fédération Cynologique Internationale). Amerikansk staffordshireterrier elsker mennesker, og ved tilstrekkelig omsorg, sosialisering og god oppdragelse ser man lite til det typiske terrier-temperamentet i disse hundene. Hoftedysplasi (HD) er et problem som oppdrettere må ta seriøst for at hunderasen skal fortsette å holde seg frisk jevnt over. Levealder fra 9 til så mye som 15 år. Amerikansk staffordshireterrier har sitt opphav fra USA.

Måneskinn skriver:

Amerikansk staffordshireterrier.Vil gjerne ha en amerikansk staffordshireterrier om de ikke må ha veldig mye trening, noen som vet? Noen med erfaring av denne rasen?

Knut skriver:

Amerikansk staffordshireterrier - eier én av denne rasen . Imponerende rase dette altså! Jeg vet om flere som har amerikansk staffordshireterrier. Alle sier de er så lystbetonte dyr. Familievennlig men er er vel individuelle forskjeller også.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]