Amerikansk pitbullterrier

Amerikansk pitbullterrier hunderaser. Disse hundene er menneskekjære, men har et instinktivt vokterforhold ovenfor andre hunder.

Amerikansk pitbullterrier, rasehunder, amerikansk, pitbullterrier

Amerikansk pitbullterrier: Lær om hunderasen Amerikansk pitbullterrier her.

25. mai 2024 av 🐶 Rasehunder / Terrier hunderaser

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Disse hundene er menneskekjære, men har et instinktivt vokterforhold ovenfor andre hunder. Til tross for at de generelt er glad i alle mennesker om de får riktig sosialisering og mental stimulering, kan de også trenes til å bli svært gode vakthunder. En amerikansk pitbullterrier kan med riktig trening bli et svært farlig redskap, men like mye en perfekt familiehund. Her får du en hund som blir omtrent slik eieren ønsker det: hengiven og snill, eller en inntrengers verste mareritt. Av alle hunderaser finnes det få som er så allsidig. En vesentlig (men tragisk) del av historien til amerikansk pitbullterrier er dens oppgave som kamphund. De ble avlet for å være hundefientlige, et karaktertrekk som til en viss grad også er fremtredende i dag. Men ved riktig sosialisering og bevisst hundehold er ikke dette noe problem. Amerikansk pitbullterrier må sosialiseres som valp for ikke å få problemer i forhold til hundeagresjon i voksen alder. Dette gjelder spesielt hannhunder. Amerikansk pitbullterrier er vennlig ovenfor fremmede om den får sosialisering og den omsorg som en hund trenger. Amerikansk pitbullterrier elsker å leke med mennesker, og skal tåle å bli herjet uten at den viser tegn til aggresjon. Lever i 11 til 12 år. Amerikansk pitbullterrier kommer opprinnelig fra USA.

Kristin I. skriver:

Amerikansk pit bull er ULOVLIG i Norge, og det er veldig bra. Jeg har hørt at disse hundene er de som dreper og biter mest mennesker i USA men norske hundeeiere er kanskje bedre på hundehold, men det hjelper ikke når det er selve RASEN som er problemet. Hjelper ikke at en hund er barnevennlig og familievennlig, når den i noen få tilfeller kan være hunden fra helvete. Hvis 99 er vennlige, og 1 av 100 er et monster, da kan man ikke være trygg. Å kjøpe en slik hund er russisk rullet.

Erik skriver:

Har du hørt om dressur kjerring? Jeg har en Schäfer som kan angripe hvis jeg gir kommando eller jeg blir overfalt, men jeg kan få den til å stoppe når jeg vil. Den har blitt trent og enhver hund(hvis du har hatt en hund så skjønner du sikkert)er lojal mot eieren sin så lenge du respekterer hunden. Folk som skaffer seg en hund som Pitbull må også skjønne at dette er en hund lagd for å være aktiv ikke for å sitte hjemme på rompa, den trenger mosjon ellers så kjeder den seg og humøren tar en annen retning. Så ja, det er eierens ansvar for å skaffe en hund de rette omgivelsene og kravene den trenger. For å nevne USA, så er det fullt av idioter. Russisk rulett er bare sjanse, for å få en aggressiv pitbull fra fødselen høres høyst ulogisk ut og gir ikke mening

Anonym skriver:

Det er jo ikke hunden sin fell at den er som den er da. Jeg kunne tenkt meg en Amewikansk pitbullterrier jeg.

E.K skriver:

At denne rasen har fått på seg ryktet at den er så farlig er fordi den blir mest brukt i "dogfighting" og at den låser kjeven. MEN er langt ifra bare Pitbullen som låser kjeven i kamp. Som Erik sier, så er dressur viktig. Om en hund er aggresiv er det "ALDRI" hundens feil, men eieren! Stop hating the breed! Og la rasen bli lovlig i Norge!

Gjest skriver:

Endelig en forkjemper som innrømmer det; disse hundene låser kjevene i kamp. Det er vel ikke noe heldig trekk ved en hunderase?

Palle skriver:

Nå er det jo flere av de små søte familiehundene som også kan låse kjevene sine i kamp. Og er ganske så hissige. Men de får ikke så mye pes fordi de er så små og søte...

Kjetil skriver:

Eller får ikke de like mye pes fordi de er nettopp "søte små"? De få gangene de minste hundene har påført alvorlig skade på mennesker har vært grunnet ekstrem uansvarlighet, for eksempel familien som lot en liten miniatyrhund være alene med et barn på et par uker, der utfallet var fatalt. Amerikansk pit bull, bullie og andre raser i samme kategori er til sammenligning en seriemorder. Disse hundene har tatt liv selv i ansvarlige hundeeieres hender. Problemet er uforutsigbarheten til disse hundene, det er ofte ikke hunder som er konstant viser aggresjon, heller tvert imot er de hengivne og menneskekjære. Kjæledeggen som var lojal i mange år, helt til et tilfeldig venninnebesøk eller bestemorbesøk der dyret hoppet rett i strupen og med ett bitt tok livet av den uheldige gjesten. Pit buller er som de verste psykopater, som kan gå et helt liv og ikke gjøre annet enn å sjarmere folk, men ut av det blå så kommer den minst ventede reaksjonen fra disse dyrene. En schæfer eller labrador kan også være livsfarlig, men adferden deres er i det minste mer jevn og man vet hvor man har hunden. Pit bull er en verstingrase, skvip som har blitt avlet til å fremstå truende på okser og være uredd i hundekamper. Det er en rase som ikke har plass i vårt samfunn.

Solstråle skriver:

Amerikansk pitbullterrier.Fin hunderase som jeg godt kunne hatt. Vil ha en amerikansk pitbullterrier om den ikke er alt for krevende. Erfaringer??

Niclas skriver:

Amerikansk pitbullterrier rasehunder . Herlig hunderase dette! Jeg kjenner mange som eier amerikansk pitbullterrier.. Ved første øyekast ser man at dette er kjærlige hunder. Hensynsfull og på alle måter en flott rase for den spesielt interesserte.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]